Хоспитализираните с коронавирус вече са 622, а в интензивните отделения има 31 пациенти!

Нови 325 случая на коронавирус са установени в България. Това означава, че заразените от COVID-19 за последните 24 часа са се увеличили драстично спрямо предишния ден, когато заболелите бяха 196, а в неделя пък бяха 95. Това е и вторият по величина антирекорд, като само веднъж от началото на пандемията е имало 330 заболели в рамките на денонощие.

За вторник направените PCR теста са 5 365, докато за понеделник те бяха 3 686. За съжаление неприятните новини не спират дотук, защото през изминалото денонощие има 5 починали от коронавирус, информира Единният информационен портал. Така общият брой на жертвите става 313. Излекуваните за последното денонощие са 316. Заболелите у нас са 9 254, активните случаи са 4 420. Излекуваните общо са 4 521 души. Хоспитализирани са 622 човека, 31 са в интензивно отделение.


Предистория на вируса:

В края на 2019 г. в град Ухан, Централен Китай, е идентифициран коронавирус, наречен SARS-CoV-2. Това става, след като без ясни причини през декември хора развиват пневмония, която не се повлиява от известните методи за лечение. Има свидетелства за предаване на вируса от човек на човек, като най-бързо се разпространява средата на януари 2020 г. Няколко страни в Европа, Северна Америка и най-вече в Азиатско-Тихоокеанския район съобщават за случаи на 2019-nCoV.Инкубационният период на вируса е между 2 и 14 дни, но се предава от човек на човек и преди появата на симптоми, както и няколко дена след излекуването. Симптомите включват треска, кашлица и затруднено дишане, като изходът може да бъде фатален.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации