Кметът на Чикаго Лори Лайтфут наложи полицейски час от днес вечерта, след като бурни протести избухнаха из целия град, пише bg-voice.com. Вечерният час ще е от 21:00 ч. до 18:00 ч. и ще важи „до по-нататъшно известие“.

„Това, което започна като мирен протест, сега се превърна в престъпно поведение“, каза Лайтфут. „Гледах как протестиращите хвърлят не само думи или пиратки по нашия полицейски участък, но бутилки с вода, урина и Бог знае какво още. Видях протестиращи, въоръжени с лопати, бухалки, чукове и метални тръби.“Хиляди протестиращи продължават да маршируват през града след предупреждението от кмета, но повечето от тях изглежда се оттеглят.

„Ще дадем на хората пространство да се приберат“, каза Лайтфут. Но тя добави: „Няма да толерираме беззаконие.“ 

По-рано група протестиращи разграбиха магазин на NIKE на главната търговска улица „Мичиган Авеню“. Камера показва десетина души да излизат направо през прозореца, заграбили стока от рафтовете и закачалките.

В Ел Ей и Оукланд, Калифорния пък властите бяха принудени да пратят танкове и тежковъоръжени полицаи срещу протестиращите, тъй като те запалиха полицейски коли и отказват да се оттеглят. В същото време стана ясно, че двама служители на Федералната служба за защита са получили огнестрелни наранявания на фона на протестите в американския град Оукланд, щата Калифорния, съобщи полицията, цитирана от CNN.

Един от тях e издъхнал от раните си. Протести срещу полицейското насилие заради смъртта на Джордж Флойд имаше в Минесота както и в още редица американски градове - Атланта, Денвър, Уиндърмиър в щата Флорида и в Ню Йорк, където на пресконференция губернаторът на щата Андрю Куомо осъди грабежите и палежите, но заяви, че е с протестиращите, които имат право да искат справедливост./Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации