Софийски градски съд разглежда в този час мярката на 22-годишния Кристиан Николов, който под въздействието на наркотици, причини смъртта на журналиста Милен Цветков след брутална катастрофа, навръх Великден. Обвиняемият не е в Съдебната палата, връзка с него е осигурена по Скайп.

Припомняме, в кръвта на младежа са открити 4 наркотика. Според експерти джипът се е движел с поне 140 км/ч. Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. "в", във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение. Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".

Според прокуратурата има вероятност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. От своя страна защитата на Николов - адвокат Любомир Таков, поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата, тъй като смята, че няма събрани достатъчно доказателства за авторство на престъплението, предаде Novini.bg.
 “Не може да се счита, че е установена личността и че именно моят клиент е управлявал автомобила”, каза той. Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ.
 Адвокатът оспорва и авторството на деянието. Той смята, че няма събрани категорично доказателства, че именно Николов е управлявал автомобила. Защитата е категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление,  има чисто съдебно минало и трайни връзки в България. Адвокатът поиска по-лека мярка - домашен арест и парична гаранция.
Обвиняемият Николов заяви пред съда последни думи: ”Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление.”

Той помоли да му бъде дадена възможност да продължи образованието си. Според експертизите, скоростта на автомобила е била изключително висока и несъобразена с подадения сигнал, обясни съдията.

Източник:Фактуално
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации