Мерките, които бяха въведени за борба с разпространението на коронавирус у нас, са достатъчни

Мерките, които бяха въведени за борба с разпространението на коронавирус у нас, са достатъчни, ако се спазват. Това каза в предаването „Тази събота“ пулмологът д-р Александър Симидчиев. Ако няма дисциплина, разпространението на COVID-19 ще продължи по-дълго, предупреди той. Пулмологът осъди истеричното пазаруване, до което се стигна вчера, след като беше обявено извънредно положение в страната. „Това беше изключително вредно – в такива струпвания се разпространява най-много вирусът.

Някои от тях са чели грешните сайтове, защото видях, че много хора купуват тоалетна хартия. Причината вероятно е информация, че коронавирозата при животните обикновено е храносмилателно заболяване. Но това важи само за животните“, коментира лекарят. 

Д-р Симидчиев подчерта, че при 25% намаляване на социалните контакти води до 50% намаляване на скоростта на нарастване на новите болни. Социално отговорно е да ограничим контактите си, а за да се предпазим, трябва да си мием ръцете, напомни докторът./Блиц/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети