През 70-те години на миналия век работех като училищен инспектор по начално образование в Габровски окръг. По график посещавах училищата в селата и ревизирах началните учители на уроци. Сред тях се говореше, че съм бил много строг и взискателен инспектор.

В един студен зимен ден отидох в училището в село Поповци. Влязох и не видях никого. Почуках на вратата на класната стая и влязох. За моя изненада учителката я нямаше вътре. Училищната прислужница и още една селянка седяха на столове до горещата печка и предяха с хурки като на седянка. Учениците преписваха някакъв текст, който им бе задала прислужницата. Тя ми обясни, че кметицата извикала учителката в общината. Казах й, че аз ще уча учениците, докато дойде учителката им.

Взехме урока по четене, а след това и по смятане. Към обед учителката дойде и като ме видя, едва не припадна от уплаха. Обясни ми, че е назначена за председател на избирателната комисия в селото за предстоящите избори и я извикали на семинар в общината. Казах й, че тя добре знае, че кметицата няма право да я отклонява от учебни занятия. Казах й също, че ще предложа да й бъде наложено дисциплинарно наказание за това й провинение. И си заминах. Не я ревизирах, защото бях изпитал всичките й ученици по четене и аритметика и знаех вече на какво ги е научила./Ретро.бг/

Ангел Ангелов, Габрово
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации