Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е бил задържан на територията на Обединените арабски емирства. Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти. 

"Днес е един е добър и тежък ден за българските служби за сигурност, за МВР и прокуратурата по няколко причини", каза Гешев и допълни, че през последните три дни всички служби са работили усилено по издирването на обвиняемия бизнесмен. "Той пък правеше всичко възможно да се защити използвайки и вас медиите чрез финансовия си ресурс", каза Гешев. С бизнесмена са задържани още две лица, но самоличността не е потвърдена. Счита се, че единият е сред обвенияемите заедно с Божков лица, които се издиржат за ОПГ за данъчни престъпления,пише monitor.bg

"Васил Божков е задържан на територията на ОАЕ в резултат на добрата работа на българската прокуратура, МВР, МВнР и службите за сигурност", коментира главният прокурор. Информацията е неофициално, но се очаква през утрешния ден да се потвърди от службите на арабската държава.

Гешев допълни, че "прокуратурата ще направи всичко възможно да прибере поредния български олигарх избягал от България". Кога и как ще е възможна екстрадицията на Божков зависи от конкретната държава, където е задържан, както  и от международното право.

Главният прокурор благодари на службите на ОАЕ, защото са работили много сериозно по молбата за съдействие на българските си колеги и прокуратурата.

Снимка:Марица.бг
Източник:www.monitor.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации