Изследовател на тайните на прохода "Дятлов" Валентин Дегтерев предложи много необичайна версия за смъртта на туристите в Северен Урал. Според него не е изключено всички да са били погубени от болест с изключително малък инкубационен период. На страницата си във Фейсбук той споделя историята, която чул от лекаря Александър Кошевец.

Мъжът, който е починал през 2008 г., е присъствал на аутопсията на част от туристите. Тогава на медиците в моргата е било казано, че трябва да се носят специални костюми, тъй като жертвите са заразени с опасна инфекция. Труповете имали странен цвят и излъчвали радиация. Дрехите на студентите били изпратени за експертиза. Лекарите са открили инфекцията само при размразяване на телата. Преди това анализите не показали нейното присъствие.

При голям студ вирусът не е опасен. Процесът на заболяването е придружен от халюцинации:

Най-вероятно хората са имали чувство, че някой ги преследва. Поради заболяването тъканите на крайниците им са отказали, а при някои е започнала гангрена. Дегтерев отбеляза, че това е само една от версиите за случилото се и не разполага с факти, които да докажат теорията му. Трагедията, станала обект на разследване, се разигра в нощта на 2 февруари 1959 г. в Северен Урал.Тогава група от девет туристи - две момичета и седем младежи, сред които и ръководителят Игор Дятлов, загиват мистериозно. Издирването на групата започва на 16 февруари 1959 г. По-късно се оказва, че част от членовете на групата са загинали от студа, а други - от сериозни травми. Версиите за причините за трагедията са многобройни - от научни до фантастични, но нито една от тях все още не е успяла да обясни не загубата на 9 човешки живота. Проходът, където групата умира, сега се нарича проходът „Дятлов”.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети