Паметникът на Съветска армия в центъра на София отново е надраскан.

Вандалска проява, шега или целенасочена провокация в навечерието на 9 септември случайни минувачи са забелязали драсканици, които най-вероятно са направени със спрей, в горната част на паметника, така че да бъде затруднено неговото почистване, съобщава Bulgaria ON AIR 

Това не е първият случай, в който Паметникът на Съветската армия става обект на подобна атака през последните години.

За подобно оскверняване законът предвижда санкции от 100 до 300 лв. за първо нарушение и до 500 лв.за повторно.
Тази сутрин Паметникът беше почистен от „Нощните вълци“, които разказаха, че на места монументът е бил надраскан с боя, която е почти невъзможно да се премахне и подобни вандалски прояви вече стават редовни.

Този път инцидентът се случва в навечерието на 9 септември и на фона на скандала между Русия и България относно ролята на Съветския съюз за освобождаването на народите от Централна и Източна Европа от хитлеро-фашизма.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации