Единият служебен компютър на Кристиян Бойков вече е разкриптиран от специалистите в МВР. Това съобщи пред БНТ зам.-главният прокурор Иван Гешев. Според него съдържанието в него е потресаващо, "макар и 1/1 000 000 от цялата информация по случая".

"Ако си невинен, защо не предоставят информацията", попита Гешев?

Преди няколко дни стана ясно, че Кристиян Бойков и неговите работодатели са отказали да отключат работния лаптоп. При задържането полицаите иззели служебния компютър на Кристиян, както и двата лаптопа в дома му. Както се и очаквало, те били криптирани. Кристиян категорично заявил, че няма да даде паролите за достъп.

"Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие и маша. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с кибер рекет, с удряне на фирми и търговски дружества. Дали цялата фирма или части от нея, това е водещата версия, по която се работи в момента", каза Иван Гешев.

Той допълни, че разследващите са се добрали до информация за нерегламентиран достъп до над 100 бази данни. "Вижда се опит за хакване върху сайтове, застрахователни дружества, търговски организации", конкретизира заместник-главният прокурор./Брадва.бг/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации