Прогнозата на синоптиците за бури и градушки в днешния празничен ден се сбъдна. След бурята в Перник и София, градушка удари на още редица места в Западна и Северна България, съобщи Нова телевизия.

Поразено беше плевенското село Българене, където градушката е била с големината на орех, а на места дори на яйце. Щетите по насажденията са огромни, след като природната стихия продължила близо половин час.


В селото има и изпопадали клони и изпочупени стъкла и керемеди. А повечето местни хора нямат застраховка, предаде БНТ.

Пострадали са и други населени места в Плевенско, както и в района на град Левски.Ледени късове са паднали и в Ловешко, Сливенско и Врачанско.

Към 14 ч. поройни валежи от дъжд и гръмотевични бури имаше почти в цяла Северна България. Най-силни бяха те в Троянско, Свищовско и Великотърновско.

Смерч пък се образува в село Лесново, Софийско.За вторник е обявен жълт код за опасни явления в 18 области в Западна и Централна България. Температурите в страната са около 14-18 градуса и предстои да се понижат още. 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации