Експерти от американския портал Carscoops. оцениха руските луксозни автомобили Aurus от проекта "Кортеж", които вече возят руския президент Владимир Путин и предстои да бъдат пуснати на свободния пазар.  Вниманието на специалистите бе насочено към бронираната лимузина Aurus Senat Limousine L700 и седана Senat S600, представени на автосалона в Женева. 

Експертите отбелязват, че външният вид на "разкошните" руски автомобили напомнят чертите на Rolls-Royce, така че тук няма причина да се говори иновативните идеи на конструкторите.

Лимузината на Владимир Путин направи комерсиалния си дебют на автомобилния салон в Женева. Aurus Senat L700 беше показана официално за пръв път по време на инагурацията на руския президент миналата година.


Автомобилът е проектиран в рамките на проекта „Кортеж“ от Централния научноизследователски автомоторен институт (НАМИ) през 2013 г., за да позиционира Русия на луксозния пазар.

Интериорът е фокусиран върху пътниците в заднатач част, със седалки, които се накланят на 45 градуса и са оборудвани с дизайнерски възглавници. Има и вграден хладилник с кристални чаши с марката Aurus и разтегателни маси с кожена тапицерия.

Очаква се автомобилът да бъде пуснат в продажба в Европа от края на 2020 г. на цена от около 150 000 евро.

Според министъра на индустрията и търговията на руската федерация, Денис Мантуров, прерзидентът има скромен принос за дизайна на суперлуксозното возило.

„Той поръча някои много леки настройки на хидравличната система, зашото първоначално я направихме много „мека“. Той пожела да направим някои подобрения, за да стане по-твърда, бих казал по „брутална“, коментира Мантуров пред журналисти./auto.blitz.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации