От няколко дни в България се подготвя поредица от изключително важни срещи на Тристранката (включваща представители на бизнеса, синдикатите и държавата), тъй като бизнесът иска да наложи промени в Кодекса на труда с поредната порция орязване на правата и парите на работниците.

Тези промени ще засегнат директно онези 3 милиона и 150 хиляди работещи българи, които все още не са си вдигнали чукалата и не са се изнесли през Терминал-2. Да сте чули някоя медия да ви говори за тях? Нито дума, въпреки че тези преговори би трябвало да отварят и затварят всяка една новинарска емисия поради огромния ефект, който биха имали пряко или косвено върху живота на 90% от населението, ако бъдат приети,пише сайтът varnahot

Опасността е непосредствена, тъй като „случайно“ исканията на бизнеса и на държавата в лицето на министъра на труда Бисер Петков напълно съвпадат! О, каква изненада – държавата ни е с бизнеса, вместо с работещите! Не зная защо се нарича все още „министерство на труда“, а не „министерство на бизнеса“ – отдавна се е доказало чия игра играе. От другата страна на масата стоят синдикатите – КНСБ, с полусвалени гащи, и Подкрепа, която се сдоби с един невероятен борец преди 2-3 години в лицето на Ваня Григорова, и е всъщност единственият глас в защита на нашите 3 милиона работещи.

Отразявайки предварителна среща на Тристранката, Българската „национална“ телевизия, която се издържа с парите на същите тези 3 милиона, се опита да рекламира едно от исканията на бизнеса. Същият този ” бизнес” стовари на масата и още изисквания :

1 Въвеждане на „трудов“ договор, при който всъщност не си работник – трудиш се, когато работодателят ти се обади и те повика. Но нямаш никаква възможност дори да си потърсиш друга работа. Чорбаджията може да ти се обади вечерта в 23 ч. да си на работа в 7 ч. на следващия ден.

2 Двойно увеличение на нощния труд от 150 на 300 часа годишно. Да, да, тъкмо това е предложението и на министър Петков. Егати съвпадението

3 Да не се зачита натрупаният платен отпуск по време на майчинство, защото жената не се уморява, значи няма от какво да си почине.

Всички тези промени се изискват от бизнеса на фона на цялата лееща се пропаганда, че сме в небивал възход! Набива ни се в главите всекидневно какъв невиждан растеж на БВП имаме, как непрестанно се вдигала средната заплата, колко се увеличават средните спестявания. Познайте защо е така – растат доходите на същите онези, които са представлявани от работодателските организации, но явно не им е достатъчно и ламтят за още!

Най-важната роля в тази абсурдна ситуация се играе от медиите. Те не намират за важно да  информират хората за случващото се.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети