Мъжете отказаха да коментират случилото се

Доведоха с белезници в съдебната зала в Пловдив двамата младежи, пребили 33-годишния  ефрейтор Валентин Димов във войводиново. Двамата братя Борис и Асен Пакетови отказаха да коментират случилото се и не пророниха нито дума. Очаква се съдът да реши дали да им бъде взета най-тежката мярка „задържане под стража“,съобщава сайтът trafficnews.bg
Припомняме, че 33-годишният мъж беше пребит в пловдивското село Войводиново на Богоявление заради забележка на пътя, която направил на двете момчета от ромски произход.

Днес младият мъж беше опериран успешно в пловдивска болница.

Припомняме случая:

Причината за шествието е инцидент, случил се в неделя. Тогава 33-годишен военнослужещ – командос от бригада „Специални сили“, беше

брутално пребит, след като на пътя се скарал с две момчета от махалата, които вървели пред колата му.

Тогава момчетата на 17 и на 21 години го нападнали и му нанесли жесток побой.

Военният е настанен в болница в тежко състояние. Хората от Войводиново искат събаряне на незаконните ромски къщи и се заканват да протестират, докато това не се случи. При протестиращите дойдоха кметовете на селото и на общината. Хората се заканват протестите им да продължат. Проблемите с жителите на ромската махала не са от вчера и продължават от години.

Очевидец на побоя разказва: „Единият го държи и удря с юмрук, а другият го рита колкото може. Момчето успя да се отскубне и тръгна към колата, но го настигнаха, повалиха го и като започна едно ритане в главата, футболна топка нищо не представлява в сравнение с това. При всичките ми писъци и викове за помощ, много ми е болно, че страшно много коли минаха и никой не пожела да спре“.

Кметът на община Марица Димитър Иванов заяви снощи пред протестиращите: „Тече процедура по заснемане, за да се докаже, че тези постройки наистина са незаконни, след което ще бъдат издадени съответните заповеди. До 10 дни ще бъде решен проблемът“. Жителите на Войводиново обаче се възмутиха, защото справка в кадастъра може да се направи много по-бързо и проблемът да се реши за един ден.

Кметът на селото Димитър Тосев сподели тази сутрин: „Напрежението снощи не ескалира благодарение на намесата на полицията. Имаше хора, които искаха по по-друг начин да се реши проблемът, а не законово да бъде уреден.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации