сряда, 9 януари 2019 г.

Багери започнаха да събарят незаконните постройки в ромската махала в пловдивското село Войводиново, съобщи БНР. Предвидено е да бъдат съборени 8 постройки, като акцията се охранява от полицията. Утре ще бъдат премахнати още толкова.
След като във вторник двама братя от ромски произход пребиха жестоко 33-годишен военнослужещ, днес последва заповед на кмета на община Марица Димитър Иванов да бъдат съборени незаконните постройки в махалата във Войводиново.

Живеещите в махалата я опразниха след началото на протестите. Днес сутринта около 20 души са дошли да си приберат покъщнината.

“Всички явно са се настанили при близки в други населени места”, каза кметът на Войводиново Димитър Тошев.

Директорът на Областната дирекция на МВР Атанас Илков заяви, че елекрозахранването в квартала също е прекъснато, тъй като повечето семейства са ползвали ток незаконно.

Останалите незаконни сгради ще бъдат премахнати най-рано след 14 дена, защото ще се изчака 4-дневният законов срок за обжалване.

Очаква се тази вечер отново да има протест в близост до махалата във Войводиново. Полицията и жандармерията вече са преградили улицата към квартала, за да няма достъп до ромските къщи.

По-рано днес Районният съд в Пловдив постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо двамата нападатели – 17-годишният Борис и 21-годишният Асен.
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: