неделя, 20 януари 2019 г.


Военно-ракетният разрушител USS Donald Cook премина транзитно на 19 януари пролива Дарданели, за да навлезе в Черно море, обяви пресслужбата на 6-ия флот на САЩ, който е базиран в Средиземно море.


"Военно-ракетният разрушител от клас Arleigh Burke USS Donald Cook (DDG 75) започна своето  транзитното преминаване на пролива Дарданели НА път към Черно море на 19 януари 2019 г., за да провежда операции по гарантиране на морска сигурност и да засили регионалната морска стабилност.


Ще бъдат съчетани готовността и военноморски възможности с нашите съюзници и партньори на НАТО в региона", се казва в съобщението. "Съединените щати и американският флот продължават да поддържат нашите съюзници и партньори в подкрепа на споделени регионални интереси и морската стабилност", се казва още в изявлението на 6-и флот на САЩ. В началото на януари на мисия в Черно море дойде и десантният кораб USS Fort McHenry.


Силите на руския Черноморски обявиха, че няма да отделят специално внимание на разрушителя, само ще го следят на радара.


Руски рибари с лодки обаче взеха да го следват и да си правят селфита.


Тъй като се водят "кораби на вражеска страна", това задължава "Кук" постоянно да поддържа върховна бойна готовност. Така моряците не могат да спят редовно, заради повече вахти и смени. Това ги води до депресии и остри психични състояния, които ги пращат в болници за терапия в Германия.
Съгласно международната конвенция от Монтрьо "Доналд Кук не може да остане в Черно море повече от 21 денонощия.

Източник: Блиц, с редакции
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: