NASA публикува снимка на астероид с необикновена форма, който приближава Земята, предадоха световните информационни агенции. 

Учените отбелязват, че 2003 SD220 външно наподобява хипопотам, който плува в река. В NASA наричат астероида "празничен", тъй като той ще се появи точно преди Коледа.  Дължината на космическото тяло е не по-малко от 1,6 км. Заради големия си размер той се класифицира като "потенциално опасен", но в NASA предполягат, че в близко бъдеще той не представлява директна заплаха. 

По данни на специалистите, през последните 400 години 2003 SD220 се е приближавал към планетата ни на 2,9 милиона километра. Следващият път, когато космическият обект ще може да бъде разгледан на такова разстояние е през 2070 г. /Блиц/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации