През 2100 година в България ще живеят 8 милиона роми и само 300 хиляди българи. Това прогнозира проф.

Петър Иванов, научен ръководител на изследване на неправителствената организация „Център за демографска политика“, цитиран от Медиапул.

След 90 години се очаква на българска земя освен ромите и българите да живеят още милион и половина турци. През 2030 година ромите вече ще са два милиона, турците – около милион, а българите – 3 400 000

Нашата нация, съхранила се хилядолетия при много по-трудни условия и при много сериозни катаклизми, ще бъде унищожена през 21 век за съжаление от нас - от българското общество, което нехае и от българските държавници, които не искат да вземат мерки. Така Кристиан Петков от старозагорската структура на ВМРО коментира прогнозата на Центъра за демографска политика,че през 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава.

„Тенденциите са застрашителни и ние отдавна говорим за тях.Смятаме,че е крайно време да се предприемат спешни мерки", каза още Кристиан Петков. По думите му в България се мери с различен аршин по отношение на законовите процедури,свързани с незаконното строителство.

„Защо в ромските гета и квартали, където 99 процента от строителството е незаконно,държавата не се намеси така,както го прави в Несебър? Това е един от моментите, които трябва да се променят в полза на българските граждани", допълни Кристиан Петков. Друга мярка, която трябва да бъде предприета е промяна на социалното подпомагане.

„Не може ромите, които не полагат никакви усилия да получават всякакви привилегии и помощи,а български семейства с две и повече деца да са онеправдани", заяви още Кристиан Петков.

На 12 декември в Русе ще се състои Втора кръгла маса, организирана от ВМРО, на която ще бъде обсъдена демографската криза в България.


Според прогонозата на Центъра за демографска политика през 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава.

Според представителя на организацията проф. Петър Иванов българският народ ще се стопява с бързи темпове и след 40 години ще наброява едва 800 000 души. В същото време малцинствата ще нараснат значително - ромите ще достигнат внушителната бройка от 3,5 млн. души, а турският етнос - 1,2 млн. души. За 2100 г. "присъдата" на изследователите е още по-тежка - 300 000 българи ще съжителстват с 8 млн. роми и 1,5 млн. турци. Предстои колосално разместване в етническото пространство на България, предрече Иванов, цитиран от в. "Труд".

Намаляването на българите и увеличаването на малцинствата ще доведе до икономическо и политическо отслабване на държавата според декана на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. Петър Славейков. "Ще се задълбочат проблемите в образователната система и ще отслабне научният и творческият потенциал", добави той.

Организацията от научни сътрудници, университетски преподаватели и общественици разработва стратегия, за да се избегне демографската катастрофа. Те поискаха институция, която се грижи за българския народ, защото в момента има защита само на малцинствата.

Източник:dariknews.bg




РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети