Осъден на смърт се представил за турчин от Кърджалийско и по този начин успял да отложи изпълнението на присъда с близо 3 часа. Това разказал пред „24 часа“ бившият началник на затворите в Пазарджик и София Ангел Топкаров (на снимката), който организирал десетки екзекуции.

Стресът за осъдените беше много голям”, помни Топкаров. При последната им дума някои припадали, други молели за милост, трети приемали всичко с тъпо безразличие. Един от обречените - Любомир Димитров, на рутинния въпрос на прокурора как се казва отговорил: “Шевкет Мюмюнов от Кърджали”. Когато имената не съвпадат, процедурата налагала разпознаване. Екзекуцията се прекратява, осъденият се връща в затвора, където срещу протокол и подпис трима души, които го познават, да потвърдят, че тъкмо той е осъденият и че няма да бъде убито друго лице.

 “Така си спечелих още 2-3 часа живот”, обяснил "играта си" преди фаталния изстрел Димитров.
24rodopi.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации