72 лидери, сред които президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел участваха в символичен марш в памет на загиналите в Първата световна война. Сред участниците в похода беше и президентът Румен Радев, придружаван от съпругата му Десислава.

Шествието приключи пред паметника на Незнайния воин под Триумфалната арка в Париж. В 11.00 часа местно време – в минутата, когато е прозвучал сигналът за примирие – започна мемориалната церемония пред монумента. Участниците в церемонията са подписали символично примирие - един век по-късно.

От администрацията на българския държавен глава съобщиха, че Радев е във Франция по покана на Еманюел Макрон. Президентът и съпругата му са били посрещнати от първата двойка на Франция в Елисейския дворец.

По-късно през деня българският държавен глава ще вземе участие в Парижкия форум за мир - инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряването на управлението.

От президенството разпространиха кадри от срещата между двамата президенти, както и снимка на Радеви с руския президент Владимир Путин. По-рано от прессекретариата разпространиха и снимка на Радев с американския президент Доналд Тръмп.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации