Управляващите обмислят да въведат втора здравна застраховка от 12 лева месечно. От нея ще се доплащат медицинските услуги на стойност над 700 лева. Терапията до 700 лева ще се поема от Здравната каса.

Идеята съобщи финансовият министър Владислав Горанов в сутрешния блок на Нова телевизия. Той коментира обаче, че няма да допусне увеличение на здравната вноска без да има ясен отговор за харчовете и контрола в системата.

В момента се подготвят предложения за промени в системата на здравеопазването, които предстои да бъдат представени в края на този месец.

В края на юли министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви намерението си да представи два алтернативни модела за развитието на здравния сектор, защото по думите му всички са убедени, че настоящият модел не работи.


Източник:offnews
Снимка:www.cross.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации