Цяла седмица дъжд и гръмотевични бури. За 11 области за вторник е обявен оранжев код.
На много места валежите вече започнаха. Пороите в Бургаско превърнаха улиците в реки, бурята изкорени дърво, което се стовари върху автомобил.

Ураганен вятър и мощна градушка удариха Старозагорско. Бедствието нанесе  щети върху къщи, автомобили и земеделска продукция. Най-много е пострадало село Калояновец,пише rognews

Фасадите на десетки къщи там изглеждат като след бомбардировка. Мощната градушка е изпочупила прозорци, керемиди, повредила е покриви на къщи и на стопански постройки. 90% от земеделската продукция е унищожена. Щетите са за десетки хиляди левове.

„Като орехи беше градушката, като някое по-малко яйце. Беше страшно”, разказва Стоян Марков пред НТ.

Пораженията по неговата къща са най-големи. Стихията е била толкова силна, че буквално е надупчила стените на прясно ремонтираната му фасада.

В съседното село Памукчии огромно дърво се е стоварило върху къща. За щастие няма пострадали хора.

Прогнозите на метеоролозите са за лошо време през цялата седмица. За вторник се очаква най-значителни да бъдат валежите в Югоизточна България, за където е обявен и оранжев код за опасни количества дъжд - на места до 60 - 70 л/кв.м. В сряда и четвъртък повече ще вали в западните и планинските райони, а към края на седмицата и през уикенда преваляванията ще бъдат на по-малко места.

Източник:frognews.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации