Преди да научи за болестта милионерът живеел в показен лукс

Преди три години австралийският милионер Али Банат научил, че боледува от рак, а лекарите му казали, че му остават седем месеца живот. Тази ужасна новина промени изцяло живота му. И макар да надживя седемте месеца, все пак болестта се оказа по-силна и той почина на 32-годишна възраст.
Той бе бизнесмен от Гринкреа, югозападната част на Сидни. След като научи диагнозата си, той продаде цялото си богатство, а парите дари на доброволни организации.

Преди две години той основа организацията Muslims Around the World, чиято цел е да помага на бедните мюсюлмани в страни като Того, Гана и Буркина Фасо. Смята се, че организацията е събрала около 2,1 милиона долара.Преди болестта той харчел парите си за луксозен живот, с който демонстрираше в социалните мрежи. След като разбра за болестта, той снима кратко видео със заглавие "Имам рак за подарък", в което описва своята диагноза като подарък, който ще му даде възможност да се промени.

ВИДЕО:

На клипа са показани луксозните си и скъпоценни притежания и разкри, че възнамерява да ги продаде, а парите ще се използват за изграждането на село, в което ще живеят повече от 300 вдовици и където ще има училища за 600 сираци. Във видеото, което снима, преди да почине, Али помолил хората неговата работа да не престане с неговата смърт. Хората, инспирирани от примера на младия бизнесмен, събраха още 1,3 милиона долара след неговата смърт.

Източник:БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети