Нова измама на пътя грози добросъвестни и отзивчиви участници в движението, бие тревога хасковлийката Мария К. в писмо до “Хасково.нет”. Момиче от ромски произход се е пробвало да инсценира пътен инцидент като се престори на блъснато от кола, но номерът му не минал, става ясно от описанието на случката.

Мария и съпругът й станали очевидци на явен опит за измама снощи около 20:30 часа на ул. “Ком“. Семейството пътувало с автомобила си в посока бензиностанция “Шел”, когато на няколко метра от кръговото видели детето, лежащо неподвижно на пътното платно. Съпругът й спрял автомобила, в същия момент спряла и друга кола.Жената обаче се усъмнила, защото преди години станала очевидец на подобна измама. Ето как я описва хасковлийката: “Преди години бях неволна свидетелка от балкона на студентската ми квартира как една ромка легна нарочно на шосето, а детето й беше на спирка. Накара го да плаче. Спря кола, извикаха линейка. Като дойде линейката, детето каза, че човекът, който се е обадил на Спешна помощ, е блъснал майка му. Стана голям цирк“.

Вчерашната история продължила по горния сценарий. “Мъжът ми виждайки това дете, се върна до колата и ми каза да звъня веднага на 112”, разказва по-нататък Мария. “Аз му казах да отиде пак до детето и да му каже да става, защото идва полицията и знае за номерата им.

Той отиде и като каза това, детето скочи читаво и взе да бяга. Отиде до банкомата на бензиностанцията, където я е чакало по-голямо момче, и двамата хукнаха към сградата на ВиК. Там видяхме да ги чака майката, явно, и тръгнаха надолу. Съпругът ми беше бесен. Другият шофьор беше изненадан и афектиран от случващия се театър в рамките на 5 минути”.

Мария пише това писмо, за да предупреди хората да внимават при подобни случаи. “Хипотетично, ако бяхме се обадили на 112, щеше да дойде линейка и полиция. Братът, виждайки че номерът ще мине и ще дойде линейка, излиза от храстите и започва да се вайка, съответно ще дойде и притеснената майка с куп роднини. Докато дойдат екипите, става цирк. Идва линейка и казват, че детето е блъснато и братчето казва – “този я блъсна”.

Всички поддържат тази версия и пред полицаите. Та питам се: как ще се измъкне от тази ситуация съвестният гражданин? Тази схема не е нова за изнудване на пари. Как болните им мозъци раждат подобни сценарии? В нашия случай за късмет спряхме две коли едновременно. Но те обикновено го правят пред един човек, а и аз, за щастие или не, този театър го бях гледала, та ни се размина.

По-късно споделяйки със съседи за случката разбрах, че тази седмица и на бул. “Васил Левски” същото момиче пак е изнасяло театри. Споделих, защото се надявам да информирате гражданите за тези схеми и да внимават за легнали деца или по-възрастни роми по шосето“.

Източник: bradva.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации