Руснаците бяха посъветвани за най-добрите храни, които да вземат в бомбоубежища при евентуална Трета световна война. Това показва, че напрежението в страната относно това, че ситуацията в Сирия може да се превърне в глобален конфликт, нараства, пише "Дейли Мейл". Притежаваният от "Кремъл" канал Rossiya-24news излъчи сегмент, предполагащ идеалните запаси за оцеляване. В тях е включен и йод, който да предпази тялото от радиация.   На зрителите им беше казано да опаковат ориза, който може да се съхрани до осем години, както и овесена каша - от три до седем години.

Те обаче трябва да се откажат от руската любима елда, която трае само една година. "Очевидно можете да оцелеете с консерви месо за известно време - до пет години, докато консервираните риби траят не повече от две години", каза водещият Алексей Казаков. "Животът в подземния свят ще бъде особено труден за любителите на сладко. Шоколадови бонбони, сладкиши, кондензирано мляко - всичко това ще трябва да оставите зад себе си. Да, глюкозата е велик източник на енергия, но сладкишите причиняват жажда и водата ще се превърне в най-ценния източник за обитателите на бомбоубежища. Експерт на име Едуард Халилов, интервюиран по Skype, заяви: "Колкото повече вода, толкова по-добре. Защото можеш да оцелееш в продължение на две до три седмици без храна, но след три дни става наистина трудно без вода.

Тя е необходима и за храносмилането. И водата е първото нещо, за което човек трябва да мисли. Експерти казват, че е необходимо също да се снабдят с лекарства с йод, които помагат на организма да се справи с радиацията". Според анализатори паниката е по-голяма в Америка, където бизнесът с бомбени подслони е бум след избирането на Доналд Тръмп.  Водещ военен анализатор пък предупреди, че светът вече има кубинската ракетна криза №2. "Преди една година, когато казах, че сме влезли в нова Студена война, никой не се съгласи с мен. Сега всички са съгласни, но стана ясно, че събитията в тази втора Студената война се развиват много по-бързо", каза Александър Голц каза пред "Рейн ТВ" в Москва.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации