Товарен самолет АН-12, превозващ 9 тона злато, изсипа част от товара си на летището в Якутск, съобщават руски медии. Люкът на самолета се отворил неочаквано и на пистата изпаднали стотици златни кюлчета, по 20 кг всяко. Съобщава се, че са събрани 172 кюлчета.

От пресслужбата на летището в Якутск съобщиха, че по време на излитането въздушен поток разкъсва лявата клапа на капака на люка. След това екипажът на самолета решава да се върне на летището. В резултат на това самолетът се приземи безопасно в село Маган, на 12 километра от Якутск.

Според канал 112 по време на инцидента на борда е имало около 9 тона златни и платинени слитъци, някои от които са разпръснати на пистата. Освен това, в самолета не е изключено да е имало и диаманти. Районът около летището е затворен, проверката е в ход. Установени причините за инцидента. Отбелязва се, че самолетът е подготвен за полета от техниците, които са част от екипажа.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети