Синдикатът на свещениците здраво се е изплашил от емигриращите зад граница служители на църквата заради ниските си заплати у нас.

Няма как да е иначе, щом месечните доходи на Божиите служители са някъде около минималните за страната.

С тази тъжна тенденция сам си идва изводът, че и Господ ни изоставя постепенно. И нека не си повтаряме бодрячески „Господ е българин!” Защото страшните факти сочат друго.

Все повече църквите ни остават заключени без попове и клисари, все повече паството няма да има допир с Божието слово, все по-рядко българите ще чуват молитви и песнопения от отчето в своя град и село. Защото попът, захвърлил расо и кръст вече мие чинии в някоя таверна в Гърция или в италианска пицария.

Още няколко цифри допълват ужасната картина: През последните 15 години у нас са построени 320 джамии. Сега в България има 1050 мюсюлмански храма, от които 950 са функционират.

За недостиг на ходжи не се е чуло...

Валентин БОЯДЖИЕВ /Наборе.бг/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети