Години след това се мъчех да си припомня, какво точно се случи. Предният ден мама взе забавените си заплати за няколко месеца, плюс премии. Сутринта, преди да тръгне за работа, тя каза, че ще се забави вечерта. Искаше да се срещне с приятелките си и да се почерпят в някоя сладкарница. Баща ми се възпротиви, не искаше мама да се мотае по заведенията и да пръска пари на вятъра, но тя каза, че отдавна имат уговорка и не може да я развали. И двамата излязоха скарани, без да се помирят. Вечерта, към 20 ч., татко ми позволи да преспя при мой приятел, въпреки че досега никога не ми беше разрешавано да спя в чужди хора.

А на сутринта леля ме събуди с ужасната новина, че мама снощи е починала от сърдечен удар.

Бях само на 12 години! Животът ми се промени драстично след това. Не беше изминала и година от смъртта на мама, когато татко се ожени още веднъж, а след няколко месеца жена му роди моята полусестра. Смъртта на мама беше страшен удар, а женитбата на татко - предателство. Нищо хубаво не ми се случваше, освен раждането на сестра ми, която наистина много обичах.

Изминаха 15 години от загубата на мама, когато неотдавна се наложи да събирам документи за наследствотото ми от баба и сред тях за първи път открих смъртния акт на мама. Там, в графата, "причина за смъртта", ясно и отчетливо беше написано: смърт заради удавяне.

Не разбирах! Нали казаха, че е починала от сърдечен удар? Как и къде ще се удави февруари месец? Почти полудял поисках обясния от баща ми, но той отговори, че е минало много време и не иска да ме травмира. Роднините ми също мълчат, когато ги питам. Само една приятелка на мама, която още не можеше да преглътне смъртта й ми разказа истината. Онази вечер те стояли до 21 ч. в ресторанта и мама непрекъснато поглеждала нервно часовника си. Притеснена споделила с приятелките си, че има семейни проблеми и вероятно скоро ще подаде молба за развод. Когато се прибрала у дома, баща ми я ударил и тя се затворила в банята. Оттам/ имахме безжична слушалка/ се обадила на приятелката си и я помолила за помощ. Докато говорели по телефона, мамината приятелка чула как баща ми от другата страна блъска с юмруци по вратата, а мама плаче. По едно време се чул силен трясък и разговора прекъснал. След няколко часа открили мама мъртва във ваната. Имало е разследване, но поради липсата на доказателства, са свалили всички обвинения от баща ми.

Сега, когато разбрах истината за ужасната смърт на мама, сякаш се намирам в ада! Започвам да си спомням подробности от миналото, действия на татко, обидите му, и все повече си мисля за най-лошото.

Не знам как ще живея с него... Не знам дали искам да науча, има ли вина за смъртта на мама.... Не знам дали не живея с убиеца на майка си!

Източник и снимка: sakhapress.ru
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети