понеделник, 13 март 2017 г.

Федералната агенция по туризъм на Русия „Ростуризм” предлага на българските власти да се удължи круизният маршрут по Черно море Сочи-Крим до България. Това заяви пред журналисти ръководителят на агенцията Олег Сафонов.

Новата линия между руските градове е планирано да стартира през месец май като тя ще тръгва от Сочи, ще минава през град Новоросийск и ще стига до Крим. „От наша страна има много сериозно желание тази круизна линия да бъде продължена. Работим и с колеги от Турция и буквално преди няколко дни аз се срещнах с министъра на туризма на България и им предложих възможност да удължим маршрута от пристанището в Крим до едно или две български пристанища”, каза Сафонов.

Той добави, че българските власти вече обмислят тази възможност. От руската страна се надяват, че бързо ще получат отговор от България и той ще бъде положителен.

„Това е много важно за нашата страна и за българите. Интересуваме се от това и искаме да създадем междудържавен круизен маршрут по Черно море. За съжаление в момента няма такива линии”, добавя ръководителят на „Ростуризм”.

Министър Стела Балтова бе гост на Международното туристическо изложение „INTOURMARKET-2017“ в Москва, Русия. Там тя се срещна с Олег Сафонов и заяви желание за активизиране на сътрудничеството както с туристическата администрация, така и с всички регионални структури, туристическия бизнес и руските медии.

На събитието Олег Сафонов подчерта желанието на руската страна да продължи сътрудничеството със страната ни и да се засили обменът на туристи между двете страни. Балтова и Сафонов са обсъдили и възможностите за съвместни проекти в областта на круизния туризъм, съобщават от българското Министерство на туризма.

Източник: economic.bg
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
Сподели новината👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.