Джеф Хейдън, един от най-влиятелните хора в LinkedIn и автор на около 30 книги за бизнес и комуникация, обяснява как някои хора могат лесно да спечелят доверието на всички и да си създадат положителен имидж.

Ето кои характеристики правят хората чаровни

Те не се страхуват да губят

Очарователните хора не се опитват да печелят винаги и на всяка цена. Напротив, те дават повече, без да очакват нещо в замяна. За тях не е трудно да признаят грешките, провалите и да говорят за слабостите си. А това е нещо, което не всеки може да направи.
Те могат открито да кажат „Завиждам ти“ или „Не мога да направя това, научи ме“ – защото знаят, че хората ценят честността и истинските емоции.

Показват, че искрено се радват да ви видят

Поддържането на зрителен контакт е едно от най-важните неща в един разговор и хората, които притежават харизма, го знаят със сигурност. Те се усмихват, когато вие се усмихвате. Кимват в отговор на вашето кимване. Не го правят, защото повтарят след вас, а са фокусирани и ви слушат внимателно, обръщайки внимание на всички ваши емоции и думи.
Подобна обратна връзка помага да откриете общ език с всеки и да спечилите доверието на събеседника си.

Търсят взаимно разбиране

Повечето хора несъзнателно търсят противоречия и различия, които могат да доведат по-скоро до спор, отколкото до разговор. Чаровните и харизматични хора винаги търсят допирни точки с околните.
Опитайте да откриете общото между вас и вашия събеседник. Това помага да започнете интересен разговор и да се почувствате добре.

Използват силата на докосването

Докосването е мощен инструмент, който помага на хората да разчитат емоциите по-добре. В един експеримент учени се опитали да изразят 12 различни емоции, докосвайки събеседниците си без думи. Оказало се, че в 50 до 83 процента от случаите емоциите били разбрани правилно.

Източник: "Обекти"
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации