Допреди 30 години, когато живеехме в епохата на друг социален експеримент в магазините имаше само по един артикул от вид, т.е. един вид халва, един вид обикновени вафли и т.н. Тогава "страдахме" заради липсата на така желаното разнообразие, с което днес гордо разполагаме.
 

Сега, обаче съществува друг проблем. Ако по-рано вафлите и халвата бяха създадени от съвсем различни изходни продукти, то днес те в едно с всички захарни изделия, стотици печива в кутии, хиляди консервирани храни, снаксове, сухи закуски, инстантни храни, имат смущаващо еднакво съдържание. Списъкът може да ви се види дълъг, но това му качество не го прави полезен, а напротив. Палмово масло, Бисфенол А, Високофруктозен царевичен сироп (HFCS), Бутилхидроксианизол, Мононатривглутамат,  Акриламид, Бутил хидрокси толуол, Пропил галат, Аспартам, Ацесулфам калий, Калиев бромат и още много други, прикрити под кодове с буквата Е и няколко цифри след нея. 

В резултат от това може да обобщим, че някога, когато максималната печалба не беше заложена сред главните цели на обществото, чрез простия стандарт БДС, ядяхме малко видове храна, всяка със специфично съдържание (и с многократно по-голямо тегло от сегашните им еквиваленти), докато днес, благодарение на „законите“ на икономиката разполагаме с десетки хиляди продукти с почти еднакво Вредно съдържание.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации