Яйцата са били унищожени преди  месец, а женската птица е починала миналата седмица.

Според местните еколози, бащата е напуснал гнездото преди две седмици, заради стреса, причинен от вандалите.

Те забелязали, че след като яйцата били изпочупени, двете птици започнали да се държат летаргично и дори спрели да бранят територията си от други птици. Малко след това мъжкият изчезнал, а състоянието на женската се влошило.



„Най-вероятно е починала от разбито сърце – освен, че яйцата и са били изпочупени, нейният партньор е бил изгонен от гнездото“ коментира местният еколог Сам Уудроу.

Това явление не е рядкост при лебедите.

Според „Swan Sanctuary“ – център за лекуване и грижа за лебеди в Англия, птиците се обвързват за цял живот, а при смърт или изчезване на партньора, те изпадат в депресия подобна на тази при хората. Това може да доведе до липса на апетит, летаргичност и дори смърт.

От полицията в Манчестър все още издирват извършителите, тъй като лебедите са защитени със закон в Англия. Според очевидци става въпрос за група тийнейджъри.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети