събота, 6 юни 2020 г.

Руското министерство на здравеопазването регистрира по ускорената процедура лекарство за лечение на COVID-19. Пресслужбата на министерството съобщава, че удостоверение е получил препаратът “Левилимаб” (търговско наименование “Илсира”).

“Лекарството е за пациенти с тежко протичане на заболяването, когато се развива т.нар. цитокинова буря – прекомерна възпалителна реакция на организма срещу проникването на вируса, която води до увреждане на тъкани и органи и в частност на белодробната тъкан, и до тежка инфекция с възможен смъртоносен изход”, се казва в съобщението.

“Левилимаб” се произвежда от руската компания Biocad. Той представлява инхибитор на интерлевкин-6. Според временните методически препоръки на руското министерство на здравеопазването, смъртността при COVID-19 е свързана, в това число, и с повишаване на нивото на интерлевкин-6.Първоначално лекарството е разработено за лечение на ревматоиден артрит.

Според поясненията на Biocad, “Левилимаб” е получил регистрация при специален режим. Клинчините изследвания от III фаза все още продължават, а завършването им е необходимо условия за получаване на регистрационно удостоверение. В края на май от компанията заявиха, че в изследването участват 13 медицински центъра, а лекарите отбелязват положителна динамика у пациенти с умерена коронавирусна инфекция.

Лекарството може да се приема само от хоспитализирани пациенти. То е противопоказно за деца и юноши до 18 г., бременни и кърмачки, а също и за хора с тежка чернодробна недостатъчност и с бактериални инфекции в остра фаза, включително туберкулоза.
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: