петък, 12 юни 2020 г.

Тереза Мей ще трябва да обяснява защо толкова милиони са налети в разследването на отвличането на Малката Мади без никакъв успех

Коя е загадъчната "българка в лилаво", за която вчера Дейли Мейл пише, че е издирвана из цяла Европа като основен заподозрян за отвличането на малката Мади и защо се появи цели десет години след отвличането, при положение, че свидетелката г-жа Мурат я споменава още в деня след като то се случило през 2007 г. , пише New Zealand Herald. Може ли да се каже, че става дума за политика?

Със сигурност, при положение, че разследването стана повод за напрежение още по времето на Дейвид Камерън с португалската страна, където е станало отвличането и чиято полиция също разследва. Затлачването на това десетгодишно разследване идва и в момент, когато г-жа Тереза Мей трябва да обясни защо толкова много милиони паунда и безбройни часове полицейско време и ресурси са били похарчени безсмислено във времето, когато тя е била вътрешен министър за нещо, приключило толкова безславно.

Издирването на малката Мади и има и име - Operation Grange. Все повече то става синоним на провал.  Появата на "българката в лилаво" изглежда още по-несериозно, при положение, че от деня на отвличането никой не си е направил труда да разследва или поне да разпита отново (поне за да може да елиминира евентуална съпричастност) най-близките на детето - родителите и "Tapas Seven", както са познати приятелите, с които те са вечеряли, докато Мади е била сама в стаята си.

В Прая да Луз в Португалия, където е станало отвличането, посрещат новината за продължаването на Operation Grange с още шест месеца с малко ентусиазъм. Според Пол Лъкман от англоезичния вестник The Portugal News: "В началото го имаше това арогантно отношение от страна на английските разследващи: "Ще дойдем и ще ви покажем как се води разследване". Е, всички видяхме резултата."

Освен ако тази "Жена в лилаво" не бъде открита през идните пет месеца, краят на Operation Grange идва. Въпреки епизодичните усилия, случаят на Мадлин Маккан, една от най-натрапчивите мистерии на нашето съвремие, ще си остане един провал.

Източник:Блиц

........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: