Палавницата арестувана заедно с брат си Александър и таткото Христо за кражби на евромилиони

Една от харема любовници на Васил Божков – певицата Лиляна Христова Деянова, по-известна с артистичния си псевдоним Лилана, е задържана за 72 часа заедно с брат си – 31-годишния Александър, известен като бийтбоксърът SkilleR.

Това гласи официалната информация по случая от вчера, който отново разтика позабравените теми от дневния ред на България – Васил Божков, еврофондове и кражби за милиони,пише сайтът narod.bg

Същата Лилана обаче печели по близо 6 милиона на месец, общо 70 на година, от комисионни при събирането на тол такси! Оказа се, че „някакви си” шест милиона на месец са малко, та посегнала и на еврофондове…Според източник на Narod.bg след акцията на прокуратурата, при която бяха закопчани общо седем човека, зад решетките попаднал и 67-годишният баща на Лиляна и Александър – Христо Евгениев Деянов.

Проверката ни показа, че с татко си и брат си Лилана е съдружничка в неправителствената организация Сдружение Българска бийтбокс асоциация.

Палавата певица бе закопчана вчера следобед след 3-часов разпит в Националната следствена служба. Лиляна Деянова се явила с адвокат и в добро настроение, но прокурорите са преценили, че трябва да бъде задържана с мярка за неотклонение за 72 часа. Поставени са й белезници и е била отведена към следствения арест.

Задържането й няма общо с разследването срещу Васил Божков, чиято дългогодишна любовница бе тя. Лилана е арестувана за далавери с европейски средства заедно с банда от общо 7 души, прибрали милиони левове. Най-вероятно тя ще бъде обвинена като организатор на престъпната група.

От Специализираната прокуратура не коментират акцията. Обещават повече подробности в началото на идната седмица. Причината е, че акцията все още не е приключила. В близките часове са възможни и други арести.Лилана, която във вторник, 28 април, става на 35, израсна до бизнесдама след секси фотосесия за „Плейбой”. Горещите снимки й отварят път към сърцето на Васил Божков, който оценява, освен физиката, и финансовите й умения, след което й поверява управлението на мултимилионни корпорации, занимаващи се с пътно строителство и събиране на толтакси.

Певицата участва в управата и като собственик в още четири фирми, сред които и дружеството, което събира тол таксите по пътищата „Телетол” АД.

От началото на 2020 г. отпадна закупуването на винетки от собствениците или ползвателите на превозните средства над 3.5т.

Винетната такса бе заменена от такса за километър изминато разстояние – тол такса. Цената на километър изминато разстояние за превозни средства над 3.5т. ще зависи от пътя или пътния участък, категорията и броя оси на автомобила, и от стандарта на евронорма/екологична категория на превозното средство.

Електронната система за събиране на тол такси в България ще бъде GPS базирана, а данните за изминатото разстояние ще се декларират “доброволно” от всяко едно превозно средство над 3.5т.

Автомобилите от категория “C”, “C1”, “D”, “C+E”, “C1+E” ще могат да заплатят тол такса за изминато разстояние чрез маршрутна карта или бордово устройство.

Преди година – на 14 май 2019-а, Aгeнция “Πътнa инфpacтpyĸтypa” (AΠИ) пoдпиca дoгoвop c фиpмaтa на Лилана „Teлeтoл” AД, c ĸoйтo дpyжecтвoтo cтaнa втopият Haциoнaлeн дocтaвчиĸ нa ycлyги зa eлeĸтpoннo cъбиpaнe нa пътни тaĸcи cлeд „Интeлигeнтни Tpaфиĸ Cиcтeми“ EAД. Този договор се оказа направо „златен”.

От пътната агенция и тол управлението не казват каква е комисионната, която ще прибира любовницата на Васил Божков от тол таксите и продадените електронни винетки.

Съгласно нормативните документи обаче максималната комисионна е 7%. Толкова например прибира „Интелигентни Трафик Системи“.

Какъв е финансовият резултат за Лилана? Плановете на правителството са от платеното преминаване по пътищата да влизат над 1 млрд. лв. годишно.

При комисионна 7 процента от милиард лева излиза, че певицата, станала бизнесдама покрай аферата си с най-богатия българин Васил Божков, ще прибира по 70 милиона лева на година от тол такси, или по 5 833 333 лева на месец!

Източник:narod.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации