четвъртък, 18 юли 2019 г.

На 80-годишна възраст почина една от първите режисьорки в БНТ Нушка Григорова, съобщиха от националната телевизия. Освен режисура тя е завършила и актьорско майсторство.Прави телевизионния си дебют в сериала "На всеки километър". Била е кореспондент на БНТ в Москва.

Нушка Григорова остава в историческите архиви със снимката, в която като дете е седнала в скута на Георги Димитров.

Животът на Нушка Григорова премина в БНТ, а нейните филми, предавания и репортажи ще останат завинаги в Златния фонд на телевизията.

„Една по една си отиват телевизионните легенди ...На осемдесетгодишна възраст ни напусна и Нушка Григорова, едно от големите лица зад кадър на малкия екран ... – написа журналистът Лозан Такев, бивш шеф на дирекция в БНТ. - За нея покойният и бивш генерален директор Иван Славков приживе казваше по повод популярната историческа снимка на пионерката Станка Григорова в ръцете на Георги Димитров като министър-председател на България:

”Един ден, Нуше, хората ще питат кой е този, който държи в ръцете си Нушка Григорова!?”. И комай доживяхме това време... Дори един ден да няма Българска телевизия, ще остане споменът за легендарната режисьорка Нушка от БНТ...”./Брадва.бг/
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.