51 са незаконните къщи в гетото, където живеят около 300 роми

Приключила е проверката на община Карлово. 51 са незаконните къщи в ромската махала на село Кърнаре, където живеят около 300 роми. Ще бъдат взети всички мерки по събарянето на незаконните постройки, след като минат процедурите за това, съобщи пред насъбралите се около 200 души, измежду които много рокери, кметът на общината д-р Емил Кабаиванов,съобщава БЛИЦ

Ще бъде забранено след 20 ч. цигани да се разхождат с каруци из селото. Ще бъдат заставени родители да пращат децата си на училище. Ще се засили охраната, за да спрат набезите към дворове и градини на местните, каза още кметът.

Преди това инициативният комитет изчете писмото, за което вече БЛИЦ съобщи, с исканията на хората. Въпреки че е забранено да правят шествия до ромската махала, хората развяха знамена и тръгнаха натам. Пътят е блокиран от 3 буса на специалните сили и от десетки полицаи. Хората не се подчиняват на забраната да не ходят до ромската махала.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ Снимки: Георги БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ



РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети