На борда на самолета „Сухой Суперджет 100“ е имало 78 души - 73 пасажери и 5-членен екипаж. 37 души са били спасени.

Самолетът е пътувал от Москва към град Мурманск.
Скоро след излитането командирът на полета е поискал и получил от диспечерите разрешение за аварийно кацане на Шереметиево. При приземяването двигателите на самолета са се запалили и пожарът бързо е обхванал цялата задна част на машината. По-рано беше съобщено и че при приземяването една от стойките на шасито е пробила резервоара, който се е възпламенил. Огънят бързо е обхванал цялата задна част на машината, а след спирането на самолета незабавно е започнала евакуация.

Аварийно-спасителната операция приключи, но едната от двете писти на летището остава затворена. Пристигащите полети се пренасочват към други летища, а „Аерофлот“ отмени 6 вътрешни полета.

Руският президент Владимир Путин изказа съболезнования на близките на загиналите и настоя за подробно разследване, което да установи причините за инцидента./bnr.bg/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации