Аналитичната агенция "АУТОСТАТ" в пресслужбата на АвтоВАЗ потвърди, че компанията планира временно да напусне европейския пазар. Междувременно решихме да разберем колко автомобили LADA и кои модели са доставени на страните от Европейския съюз през 2018 година.

Така за цялата минала година обемът на износа на автомобили от местната марка към Европейския съюз възлиза на 5,1 хил. Броя. В същото време 63% от посочената сума падна на Латвия (3213 единици). Освен това от страните от бившия СССР има и други балтийски републики - Естония (333) и Литва (132). Припомнете си, че всички те вече са членки на ЕС. От останалите се открояват Словакия (609 единици), Унгария (454 единици) и България (306 единици). Трябва да се отбележи, че това са обемите на експортните доставки, но не и реалните продажби.

Сред моделите LADA, които се изнасят за Европейския съюз, най-популярен е 4x4 SUV с дял над 70%. През 2018 г. 3822 автомобила от това семейство са били изпратени в страни от ЕС, от които 3 631 копия са версия с 3 врати, а 191 са с версия с 5 врати. Малко над 1,2 хиляди единици в обема на износа на LADA в ЕС съставлява семейството на Веста, а комбитовете тук имат почти трикратно превъзходство над седаните (съответно 900 и 308 единици).

Официалният коментар на пресслужбата на АВТОВАЗ, който ни беше предоставен, е следният: „Във връзка със затягането на екологичните стандарти в европейските страни, ние адаптираме експортната си дейност в този регион. Няма съмнение, че в даден момент ще трябва да ги оставим за известно време. Въпреки това имаме планове да създадем глобален модел в тясно сътрудничество с нашите партньори от Алианса и да се върнем на тези пазари. ”

Оказва се, че LADA напуска европейския пазар за известно време. Очевидно такова решение е свързано с влизането в сила на 1 септември на миналата година на стандарта WLTP, спазването на което вероятно ще изисква допълнителни допълнителни финансови инвестиции. И като се има предвид факта, че продажбите на автомобили LADA в Европейския съюз са много малки (делът им е значително под 0.1% от общия пазар), тогава компанията, според експерти от аналитичната агенция АУТОСТАТ, направи логично правилно решение.

С помощта на този  КАЛКУЛАТОР можете бързо да разберете цената на автомобил LADA (и не само) на руския пазар

Източник:www.autostat.ru
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации