Жандармерия и полиция нахлуха рано тази сутрин в известния с ромските палати квартал Калтинец на Горна Оряховица. Акцията е заради образувани няколко досъдебни производства срещу телефонни измамници за пране на пари. Затова и разследващите правят оценка на имотното състояние на поне 15 собственици на луксозни къщи.

Сред тях са Кольо Мишинито и брат му, за когото се твърди, че  докато излежава присъда за телефонни измами в затвора е измислил схемата "полицейска акция".  Номерът се смята за един от най- успешните през последните няколко години. Възрастните хора смятат, че съдействат на полицията и дават всичките си спестявания.

По информация на TrafficNews собствениците на атакуваните имоти са криминално проявени и са разследвани за телефонни измами. До скоро те са мамили жертвите си от Румъния, но от няколко седмици там са спрени свободните продажби на сим карти, което затруднява дейността на мошениците.

Досега те въртяха телефони от предварително наети хотели в Румъния, а у нас "мулета"  прибираха парите от жертвите, които падаха в капана на измамниците.

Източник:hotpoint-news.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации