Руският президент Владимир Путин е по-популярен от американския си колега Доналд Тръмп и германския канцлер Ангела Меркел в повечето страни от Източна Европа, включително и България, сочи изследване на международната организация Глобсек.

България е начело в класацията – у нас 70% от хората изпитват симпатии към руския лидер, а 37% – към президента на САЩ. Анкетата е проведена в седем източноевропейски страни-членки на ЕС и НАТО – България, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Хърватия и Чехия. В пет от тях, сред които е и България, Путин се радва на по-голяма популярност от Тръмп. В Румъния съответно съотношението между симпатиите към Путин и Тръмп е: 47% и 40%, Хърватия – 46% и 20%, Унгария – 44% и 29% и Словакия – 41% и 21%.

В Чехия популярността на двамата лидери е близка (32% за Путин и 36% за Тръмп). Единствено поляците отдават очевидни предпочитания на американския президент – 35% за Тръмп и 10% за Путин.
Що се отнася до сравнението между руския президент и германския канцлер, то по ниво на симпатиите Путин изпреварва Меркел в България, Унгария, Словакия и Чехия.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации