Обитателите на блок 18 в кв. “Възраждане” във Варна окачиха необичаен некролог. “На 18. 04. 2019 г. се навършват 8 месеца без скъпата ни пътна настилка. Винаги ще те помним и държим в сърцата си”, се казва във възпоменателния  текст. 

“Нова Варна” вече писа за сагата с асфалтирането на улицата по сигнал на наш читател от съседния блок 19. Тогава домоуправителят Камен Николаев разказа, че всички жители в района са уморени и ядосани от дългия и, според тях, несинхронизиран от фирмите ремонт, който е стартирал преди осем месеца с пусков срок 180 дни. “Децата ни дишат прахоляк, мием си колите през ден”, възмущават се обитателите на бл. 19.
Снимка Камен Николаев/Facebook 

Авторът на некролога К. Тодоров ни пише “Ремонтът започна преди 8 месеца. Подмениха настилката пред блока където е площадката, сложиха колчета и нови бордюр и там всичко е ОК. След това започнаха ремонт на мястото, което е на некролога, изораха, хвърлиха камъни и дотам. Преди 1 седмица дойдоха отново и разораха новоположения асфалт( този който е пред блока и който беше завършен ). Машините си стоят паркирани на вече месеци наред и никой нищо не прави по въпроса”. Главният инженер на фирмата, която ремонтира въпросния участък е  –  “Зебра” ООД, заяви за “Нова Варна”, че обектът не е завършен, не е предаден и в момента се ремонтира участък, който не е поправен. “Това, което не сме изпълнили както трябва, ремонтираме за наша сметка. Обектът ще бъде приет от комисия.” Според инженера полагат нужните три пласта асфалт, той не пожела да коментира забавянето на пусковия срок. Кметът на район “Младост” Христо Христов определи случващото се като възмутително. След изпратена от него проверка на място се установява, че има забавяне и не се спазва крайният срок. “Моите правомощия са само да контролирам, възложител е Община Варна”.

Източник:novavarna.net


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети