В момента банките имат право, наравно с държавата и местните власти, да започват едностранно процедура по отнемане на имущество на длъжниците


Омбудсманът Мая Манолова ще запознае членовете на Правната комисия в парламента с предложението си за промени в законодателството, касаещи неравноправни клаузи в договорите с банки.

В момента банките имат право, наравно с държавата и местните власти, да започват едностранно процедура по отнемане на имущество на длъжниците. Манолова настоява за поправки в Гражданско-процесуалния кодекс, с които това право ще бъде отнето, поне частично. Брюксел вече даде двумесечен срок за промените, заплашват ни санкции.

Преди това Мая Манолова ще се срещне с български граждани от чужбина. Над 150 наши сънародници, членове на избирателни секции, търсят защита на избирателните си права. Те настояват да продължи без прекъсване поетапното въвеждане на електронно дистанционно гласуване. Българите, подписали петицията, са обезпокоени и от факта, че Брекзит ще ги лиши от възможността да гласуват на предстоящите евроизбори. /Канал3/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации