събота, 1 декември 2018 г.

Поредната руска провокация, този път в Черно море, отново ни убеди, че Русия е заплаха и враг на мира и сигурността в нашия регион. Кремъл е враг на нормалния живот на хората в този регион. Окупацията на Крим, както и подкрепата за терористи и сепаратисти в Югоизточна Украйна, огромните средства, които руските власти хвърлят за въоръжаване на армията, за превръщане на Крим в плацдарм за агресии в региона и срещу Европа, показват, че става дума за „далекобойна” стратегия.

Русия се подготвя за война срещу Европа, срещу нашия свят.

Опитва се, както някога това прави Сталин, чрез договор си с  Хитлер, да си осигури пасивността на Германия чрез „бизнес сделката”„Северен поток- 2”.  Така през 1939 г. Пактът за ненападение „Рибентроп-Молотов” дава възможност на Русия да стане основен доставчик на горива и зърно за Германия, осигурявайки си възможност за агресия срещу Финландия, Литва, Латвия, Естония и Полша. Впрочем, след агресията си срещу Финландия СССР е изключен от Организацията на народите. Днес е време Русия да бъде изхвърлена от Постоянния съвет за сигурност на ООН.  Защото това е държава, която не гарантира, а точно обратното – постоянно генерира несигурност.

Многократно през последните години полски анализатори и политици обръщат внимание, че политиката днес на Русия повтаря модели на поведение познати от навечерието на Втората световна война. Поляците най-добре знаят какво означава руска агресия. Те имат жесток исторически опит, както от сблъсъка си и с Русия,  и с Германия. Любопитен е фактът, че по време на Първата световна война Царство България е съюзник на Германия. В същото време  поляците воюват за своята свобода и независимост и срещу Русия, и срещу Германия.

Източник:www.budnaera.com
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив 2

Предоставено от Blogger.

Архив 1

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

КОНТАКТИ: