Съветския Съюз, първата в света социалистическа държава, я няма на геополитическата карта на света повече от  години. Няма го и съдадения от него съюзен блок - Варшавския Договор. Въпреки всичко това Северна Корея продължава да върви по социалистическия път на развитие. Тами не намирисва на реставрация на капитализма. Либералите в своите статии постояно пишат, че живота там е подобен на ад, защото:

1. В страната има дефицит на електроенергия.

2. В страната има дефицит на продоволствие и облекло.

3. В страната се наблюдава дефицит на съвременно електрооборудване: битова техника, медицински стоки и промишлена техника.

4. В страната транспорта е развит лошо.

5. В страната отстъства мобилна мрежа.

6. На гражданите е забранено да използват интернет.

Действително ли животът на гражданите на Северна Корея прилича на ад? Истина ли пишат либералите в своите статии? Разбира се че не! За да докажа това ще оборя точка по точка всички тезиси, които либералите сочат в защита на своята позиция за непоносимото тегло на ежедневието в социалистическата Корея.

И така, теза на либералите №1 "В Северна Корея има дефицит на електроенергия". Наблюдава ли се и днес в Северна Корея дефицит на електроенергия? Не. Мощни ВЕЦ-ове произвеждат енергия в количество, достатъчно за пълното покриване на битови и производствени нужди. Правителството отделя сериозно внимание на развитието на електроенергетиката - в момента тече и строителството на два енергоблока на първата в Корея атомна електростанция.

Твърдение на либералите №2 "В Северна Корея се наблюдава недостик на продоволствие и облекло". Наблюдава ли се и днес в Северна Корея недостиг на проводолствие и облекло? Не. Рафтовете на магазините са пълни с продукти. Свободно се продават месо, риба, мляко, полуфабрикати, плодове, зеленчуци, сладкарски изделия и напитки. В социалистическата Корея човек може лесно да намери всичко, необходимо за балансирано меню.

Твърдение № 3 "В Северна Корея има дефицит на съвременно електрооборудване: битова техника, медицински апарати и промишлена техника". наблюдава ли се сега в Северна Корея недостиг на съвременно електрооборудване? Не. В магазините за техника свободно се продават перални машини, плоски телевизори, камери, лаптопи, смартфони, както местно, така и китайско и виетнамско производство.

Правителството на Северна Корея счита развиването на здравеопазването за национален приоритет. За последните 30 години количеството на медицинските учреждения в страната се е увеличило десет пъти. Практически всички болници, поликлиники и фелдшурски пукттове са обзаведени  със съвременна медицинска техника.Промишлената база на Северна Корея, въпреки твърденията на либералите, изобщо не е изостанала. дейността на промишлените предприятия е компютъризирана и автоматизирана: всички технологични процеси са основани на широкото изпозване на електронно оборудване.

Северна Корея е единствената страна в света, която има свой "Храм на Науката и Техниката"- гигантски по своите размери научноизследователски център. Според замисъла на правителството този център трябва да съедини в едно цяло корейските конструкторски бюра, дъ бъде сърце на корейската космическа програма. Северна Корея има намерение в най-близко бъдеще да изведе в орибата на палнетата ни космически кораб-спътник с човек на борда.

През последните 10 години активно тече процес по автомобилизация на населението. Гражданите на Северна Корея карат по улиците на своите градове автомобили, както родно, така и чуждо производство. Особено популярни са марките "Пхьонва", "Зунба, "Рьобон".

Твърдение на либералите №5 "В Северна Корея напълно отстъстват мобилни връзки". Действително ли в Северна Корея няма мобилни връзки? Не. В държавата съществува мобилен оператор "Кореялинк". В старната се ползват с популярност местните смартфони " Понгуонг" и "Ариранг", работещи на базата на Андроид. Свободно се продават и китайски смартфони от марките "Леново" и "Хуавей". В момента "Кореялинк" обслужва малко над 8 милиона абоната. Ще кажете че цифрата на фона на 20 милиона севернокорейци е малка? Не, развитието на мобилната мрежа е започнало наскоро, през 2011 година.

Твърдение на либералите №6 „На гражданите на Северна Корея е забранен достъпът до Интернет“. Действително ли това е така? Не. Операторът „Кореялинк“ дава на севернокорейците възможност да влизат в глобалната мрежа директно от своите смартфони. Отделно следва да се отбележи че в страната функционира и вътрешен безплатен аналог на интернет – локалната информационна мрежа „Кванмьон“.

Въпреки многогодишния санкционен натиск от страните на Запад, Северна Корея се развива, и най важното, при това се движи не по капиталистическия път на развитие. Гражданите на тази малка, но наистина свободна страна имат достъп до безплатно образование и медицинско обслужване. Държавата безплатно осигурява на младите семейства ключове от нови апартаменти. В Корейската Народно-Демократично Република всички отдавна са забравили какво е това безработица, бизнес и натрапчива реклама.



Този път, по който уверено се движи Северна Корея доказва че може, а значи и трябва да се построи свят, алтернативен на този капиталистически свят, в който ние живеем, свят, в който няма безработица, кредитно робство, бизнес и комерсиална реклама.

Източник:http://separatist.by
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации