Случаят е от вчера показва вътрешният бюлетин за авариите в жп транспорта.
В доклада инцидентът е описан като "изпаднал редуктор на двигателя" - проблем, който показва некачествена техническа поддръжка.

От БДЖ обаче заявиха за OFFNews, че това не е точно и че в действителност става дума за "блокирал редуктор". За пътниците и персонала на компанията нямало никакъв риск, твърдят от жп компанията.

Бързият влак 2611 от София за Варна е счупил локомотива и е оставил 200-тонната композиция с 5 вагона между гарите Пордим и Левски. Там вагоните престояли повече от два часа преди да дойде нов локомотив, който да изтегли авариралия жп състав до гара Пордим.Освен злополучния влак закъснения са натрупали други четири пътнически композиции - 20143 /БДЖ-ПП/ +9 мин., 2642 /БДЖ-ПП/ +10 мин., 2613 /БДЖ-ПП/ +7 мин., 20242/БДЖ-ПП/ +26 мин.

Вчерашният случай напомня заради друга жп авария от 7 септември. Тогава по време на движение при скорост от 130 километра в час по склон от локомотива 46-219 на бързия влак от София за Бургас изпаднаха капакът на редуктора и огромно зъбно колело от редуктора на трети двигател.Тогава само благосклонността на Фортуна към пътуващите и влаковия персонал е помогнала композицията да не изпадне от релсите от удара с огромните парчета метал. А при скорост на движение от над 100 километра в час това би довело до истински кошмар,пише OFFNews

В крайна сметка влакът София-Варна е закъснял до крайната дестинация с внушителните три часа и половина, обясниха от БДЖ.

Източник:offnews.bg
*Използвана е илюстративна снимка от интеренет
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети