Нацистката партия е една от най-ужасяващите в политическата система в световен мащаб. Тя се прочула с жестокостите си към човешкия вид и по-скоро към всички, които не са нацисти.

Въпреки това и до днес се съобразяваме с някои от правилата, които Третият Райх създали.

Забележка: този списък не цели да оправдае престъпленията срещу човечеството, извършвани от нацистите, а да покаже, че принципът на „Ин и Ян” съществува.

№ 1 Забрана на вивисекцията

Нацистка Германия била първата държава, забранила вивисекцията. Това се случило през април 1933г., макар да била обявена от Райхстага още през 1927г. Високопоставените нацисти, начело с Адолф Хитлер, Хайнрих Химлер и Херман Гьоринг били силно загрижени за опазването на животните. Явно не и за хората.

№ 2 Опазването на животните

Когато нацистката партия поела властта през 1933г., на дневен ред не бил само въпросът за опазването на арийската раса, но и на животните. През 1934г. бил приет Законът за лова, който регулирал убиването на животни в определи периоди от годината. Тоест, Хитлер въвел ловния закон.

№ 3 Движение срещу цигарите

Твърди се, че Адолф Хитлер бил върл противник на тютюнопушенето и не можел да понася никой да пуши около него. Затова той подел най-мащабното анти-цигарено движение. Партията забранила пушенето в ресторантите и в градския транспорт. Освен това рекламите на тютюневите изделия били силно регулирани. Бил въведен висок данък върху цигарите. Няколко здравни организации дори започнали да пропагандират, че тютюнопушенето вреди на бременността.

№ 4 Социални програми

Нацистка Германия имала само една социална програма, основана на идеята, че германците трябва да живеят еднакво. Една от най-големите кампании в подкрепа на това схващане се състояла по време на „Зимата на облекченията”. Тогава високопоставени нацисти и обикновени граждани излезли по улиците, за да събират дарения за бедните. Това било не само изключително хитро пропагандно движение, но и ритуал за генериране на добро отношение към нуждаещите се.

№5 Фолксваген

В буквален превод това означава „коли за хората”. Те били презентирани като автомобили, които всеки германец може да си позволи. Идеята за модела била на Хитлер, който смятал, че колите трябва да изглеждат като бръмбъри. Автомобилите постигнали огромен успех.

№6 Автомагистралите

Хитлер бил много ентусиазиран от идеята да има огромни пътища, които да свързват най-отдалечените части на Германия. Аутобаните били инженерна революция за онова време, която коренно променила начина, по който хората пътуват. Освен това, за построяването на магистралите били наети над 100 000 работници, което значително помогнало на икономиката.

Снимка:debati.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации