вторник, 24 юли 2018 г.

73-годишна българка е пострадала от пожара в Рафина и е настанена в болница с изгаряния. Според информация близките на жената са уведомени и пристигат утре в гръцката столица. Българката е работила на вътрешна работа, вероятно се е грижела за възрастна жена.

Национална трагедия с над 50 загинали, включително бебета и деца, това е резултатът от смъртоносните пожари, обхванали Мати, Нео Вуца и Рафина, предава в последната си емисия Радио „Аthensvoice 102,5 FM“, като уточнява че броят на жертвите може да нарасне, тъй като спасителните екипи продължават да намират мъртви тела в изгорените къщи на Кокино Лиманаки. 

Според официална информация на противопожарната служба 25 тела са били открити в празното пространство между две изгорели къщи в Кокино Лиманаки, само на няколко метра от брега на морето, четирима мъртви са намерени в близост до таверна, а един загинал има и в морската зона на Артемида.

Радиото цитира Василис Андриопулос, спасител от Червения кръст, който твърди че „част от хората са изгорели живи, докато са бягали към морето, а 25 души са открити прегърнати, тъй като очевидно са били семейства“.

Източник: в-к „Труд“
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив 2

Предоставено от Blogger.

Архив 1

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

КОНТАКТИ: