73-годишна българка е пострадала от пожара в Рафина и е настанена в болница с изгаряния. Според информация близките на жената са уведомени и пристигат утре в гръцката столица. Българката е работила на вътрешна работа, вероятно се е грижела за възрастна жена.

Национална трагедия с над 50 загинали, включително бебета и деца, това е резултатът от смъртоносните пожари, обхванали Мати, Нео Вуца и Рафина, предава в последната си емисия Радио „Аthensvoice 102,5 FM“, като уточнява че броят на жертвите може да нарасне, тъй като спасителните екипи продължават да намират мъртви тела в изгорените къщи на Кокино Лиманаки. 

Според официална информация на противопожарната служба 25 тела са били открити в празното пространство между две изгорели къщи в Кокино Лиманаки, само на няколко метра от брега на морето, четирима мъртви са намерени в близост до таверна, а един загинал има и в морската зона на Артемида.

Радиото цитира Василис Андриопулос, спасител от Червения кръст, който твърди че „част от хората са изгорели живи, докато са бягали към морето, а 25 души са открити прегърнати, тъй като очевидно са били семейства“.

Източник: в-к „Труд“
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации