Както съобщи по-рано шерифът на окръга Скот Израел, жертвите на клането са станали 17 души, сред които и ученици, и възрастни. В изявлението си пред медиите Израел разкри и самоличността на заподозрения извършител на престъплението, който беше задържан от полицията на километър и половина от местопрестъплението.


По думите на шерифа става дума за 19-годишния бивш възпитаник на учебното заведение Николас Крус, който преди време е бил изключен от училището заради "системни проблеми с дисциплината".

"Започнахме да разглеждаме посещаваните от него уеб сайтове и интересите му в социалните мрежи", допълни Израел, наричайки някои от постовете на Крус "много, много обезпокоителни".

Позовавайки се на свои източници, американската телевизия Си Ен Ен обяви пък, че младежът е стрелял с полуавтоматична карабина AR-15 - най-разпространеното оръжие за "цивилна“ употреба в САЩ и най-често използваната пушка за масови убийства в страната. В себе си Крус е носил няколко пълнителя.

В болницата в американския град Помпано Бийч, щата Флорида са постъпили осем човека, пострадали при масовата стрелба в гимназия „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в Паркленд. Там е настанен и заподозреният извършител на престъплението, съобщи доктор Еван Боуър от лечебното заведение. Неговото изявление пред журналистите бе предадено на живо от телевизия Си Ен Ен, която следи развитието на случая,пише сайтът kanal3.bg

"От осем постъпили при нас двама загинаха, трима се намират в критично състояние, а останалите двама са стабилизирани“, уточни доктор Боунър. Той обаче отказа да отговори на въпросите, свързани със здравословното състояние на Крус.

Си Ен Ен съобщава, че общият брой на пострадалите, които остават под лекарско наблюдение са 14. Първоначално те са били 17 – 9 в Помпано Бийч, седем в общата болница на окръг Брауърд и един в Корал Спрингс.

В. "Ню Йорк Таймс" отбеляза, че от 23 януари 2012 г. в САЩ е имало поне 272 случаи на стрелба в училища със 104 жертви от общо 422 простреляни. На тази дата преди повече от 6 г. стрелец откри огън в началното училище в Нютаун, щата Кънектикът, като уби 20 ученика и шестима възрастни. В черната статистика не са включени контузии като например фрактури при бягство от мястото на стрелбата.

Според проучване от 2000 г. на "РАНД Корпорейшън" повече от 22 милиона американски деца живеят в домове, в които има огнестрелно оръжие.

Източник:kanal3.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации