събота, 30 декември 2017 г.

Всички обичаме добрите истории за заровени съкровища, а в историята им много легенди запазени в продължение на поколения за несметни богатства скрити под земята.

Една от най-вълнуващите и мистериозни истории за заровено съкровище идва от малкият горист остров Оук в Махун Бей, край бреговете на Нова Скотия, Канада. Това малко парче земя е дом не една легенда, наречена Яма с пари. Това наистина е една дълбока дупка, построена по сложен начин. Тя е открита през 1795 година и повече от 200 години е обект на скъпи разкопки и изследвания.

Въпреки това съкровище там не е открито. Не е установено и какво е имало в ямата, а също и кой би могъл да го постави там. Въпросите са повече от отговорите!    Когато ямата на остров Оук е открита, изследователите се натъкнали на изписани скали, дървени платформи и коридори направени от дъбови трупи. Копачите достигат до 27 метра дълбочина, когато се отприщва силен порой и водата напълва ямата.   

Мистерията на ямата привлякла интереса на най-видни персони, сред който и известния актьор Джон Уейн. Дори бившият президент на САЩ Франклин Рузвелт на млади години прекарал едно лято в работа край ямата на остров Оук. Шестима души загиват при разкопките.    Има много теории, че в основата на ямата се крие изгубеното съкровище на Ордена на тамплиерите, Светия Граал или пиратска плячка. Според някои там е закопана най-голямата първоаприлска шега, правена някога.    След близо два века от откриването на ямата на острова в Махун Бей, човечеството дори не е близо до научаването на истината.

БЛИЦ 

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ��

Предоставено от Blogger.
senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив 2

Архив 1

ЛЮБОПИТНО

КОНТАКТИ: